Följ Academic Work AB

Biometria i samarbete med Academic Work för att digitalisera skogsindustrin

Pressmeddelande   •   Maj 28, 2019 08:42 CEST

Biometria i samarbete med Academic Work för att digitalisera skogsindustrin.

Biometria tar hjälp av Academic Work för att rekrytera 19 juniora talanger till ett av skogsindustrins mest omfattande digitaliseringsprojekt – Project Forest Storm.

Varje år producerar Sveriges 200 000 skogsägare över 90 miljoner kubikmeter virke, och allt detta passerar ett och samma IT-system: VIOL (Virke Online). Nu ska systemet ersättas och ett nytt rullas ut hos 600 företag inom skogsindustrin. För att lösa uppgiften ger Biometria (fd SDC), bolaget bakom systemet, Academic Work förtroendet att kompetensförsörja projektet genom ett traineeprogram.

– Med Forest Storm ska vi inte bara implementera en ny IT-plattform utan även en ny standard för informationsutbyte hos 600 kunder under 1-2 år, vilket kommer kräva stora resurser. Vår kärnverksamhet ligger långt utanför rekrytering och för att lösa uppgiften behöver vi de bästa kandidaterna. Vi har sökt en partner som förstår vårat behov och våra utmaningar och som har kapacitet att leverera nationellt. Academic Work uppfyller samtliga delar och lite mer, säger Mattias Thafvelin, Produktchef på Biometria.

Genom Forest Storm Trainee Program får 19 nyexaminerade akademiker, med intresse för IT och projektledning, möjligheten att starta sin karriär i ett skarpt projekt. Traineerna anställs som konsulter hos Academic Work med målsättningen att överrekryteras efter ett år och då fortsätta karriären hos Biometria. För att hitta rätt talanger genomför man just nu en rekryteringskampanj i sociala medier och på högskolor och universitet.

– Vi har arbetat tillsammans med Biometria under ett par år och haft nöjet att hjälpa dem med både bemanning och rekrytering. Det känns fantastiskt roligt att vi nu fått förtroendet att bemanna detta omfattande IT-projekt med young professionals, och att dessutom få göra det i formen av ett traineeprogram, säger Stefan Grönborg, Account Manager på Academic Work i Sundsvall.

Programmet, som skräddarsys efter Biometrias behov, inleds med 4-6 månader utbildning på plats hos Biometria i Sundsvall. Förutom teknisk kunskap i systemet VIOL 3 får traineerna gedigen introduktion till skogsbranschen genom bland annat fältbesök. Efter utbildningen placeras traineerna på Biometrias lokalkontor runt om i landet och påbörjar arbetet med att förbereda svensk skogsnäring på systemskiftet och implementering av ny standard för branschen.

Läs mer om Forest Storm Trainee Program


Om Biometria
Biometria verkar inom skogsnäringen med uppgift att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på den svenska virkesmarknaden. De erbjuder tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, men arbetar även mer långsiktigt i samarbete med forskningsinstitut och universitet. De har också uppdraget att genomföra en opartisk mätning av det virke som flödar mellan skog och industri så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer. Genom detta arbete erbjuder de en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som de själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Biometria har 850 anställda med verksamhet i hela Sverige.

Academic Work grundades 1998. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären – young professionals. Academic Work finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2018 omsatte Academic Work 2,5 miljarder kronor i Sverige och totalt 3,7 miljarder kronor i koncernen. På våra 18 kontor i Sverige är vi fler än 550 personer som jobbar heltid och vi får bra hjälp från våra drygt 450 deltidsanställda assistenter. Under 2018 jobbade fler än 15 000 konsulter via oss ute hos någon av våra kunder. www.academicwork.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.