Följ Academic Work AB

Lina Ullman är finalist till priset Årets Unga VD 2019

Nyhet   •   Okt 11, 2019 13:22 CEST

Lina Ullman - grundare och vd för Digitalent, ett systerbolag till Academic Work

För åttonde året i rad delar den digitala ledarskapsplattformen Motivation.se ut priset Årets VD. Nu är finalisterna utsedda och i kategorin Årets Unga VD finns Academic Work-koncernen representerade med Digitalents vd och grundare Lina Ullman.

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Nu står det klart vilka som är finalister till årets utmärkelser, som delas ut i fyra kategorier: små, mellanstora, stora företag och Årets Unga VD. I den sistnämnda kategorin hittar vi, i konkurrens med fyra andra unga företagsledare, Lina Ullman som är grundare och vd för Digitalent.

Digitalent startades 2017 och är en konsultbyrå med bred kompetens inom ledarskap och utveckling i den digitala världen. Bolaget, som är en del av Academic Work-koncernen, verkar för att överbrygga gapet mellan företags tillväxtbehov och bristen på digital kompetens på marknaden.

– Först och främst vill jag tacka mitt fantastiska team för nomineringen, och att nu vara en av fem finalister känns fantastiskt roligt! Temat för Årets VD är Walk the talk och behandlar några av våra viktiga fokusområden - Ledarskap, hållbarhet och tillväxt. Därför blir det här ett kvitto som bekräftar att vi är på rätt väg i vår filosofi om hur vi vill bygga ett av Sveriges bästa IT-konsultbolag, säger Lina Ullman.

För att ta emot priset Årets Unga VD ska man vara under 30 år, eller fylla 30 år det år priset delas ut. Bedömningen görs utifrån följande kriterier:

Ledarskap - Pristagaren har förmåga att leda människor och har genom sitt ledarskap fått människor att växa.

Hållbarhet - Pristagaren tar aktivt ansvar för hur företaget påverkar samhället, ur såväl ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.

Lönsamhet - Pristagaren har kunnat visa på god lönsamhet över tid i den verksamhet som hon/han är vd för.

Juryn består av Azita Shariati - Vd Sodexo, Charlotte Bohman - Arbetande ordförande Hand in Hand, Elise Andström, Managing Partner, Boyden, GunillaHerlitz - Vd Miltton Labs, Meg Tivéus – Styrelseproffs, Per Winblad -Chefredaktör Motivation.se, Staffan Hansén - Vd SPP, Stefan Granqvist - Vd,Interim Search och Tony Grimaldi - Vd för Cycleurope AB & vice vd Grimaldi industri.

Vinnaren kommer annonseras på VD-galan som går av stapeln på Hotel at Six i Stockholm den 6 november.

Om Digitalent
Digitalent är ett systerbolag till Academic Work och en konsultbyrå med bred kompetens inom ledarskap och utveckling i den digitala världen. Bolaget verkar för att överbrygga gapet mellan företags tillväxtbehov och bristen på digital kompetens på marknaden. Digitalent växer snabbt och har sedan starten i januari 2017 gått från 2 anställda, till att idag ha 50+medarbetare. Läs mer om Digitalent på www.digitalent.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.